Hellende daken

Bij Dakdenderleeuw heeft u een uitgebreid aantal mogelijkheden voor uw hellend dak. Naast kleipannen leggen wij ook natuurleien en kunstleien. Alles wordt met uiterste precisie uitgevoerd, naar uw huisstijl en budget. 

Voor inlichtingen of advies omtrent uw de mogelijkheden kan u steeds vrijblijvend contact opnemen met DakDenderleeuw. 

DSC_0033.JPG
2007 032.JPG
IMG_3376.JPG
IMG_4555.JPG
IMG_4532.JPG
IMG_4404.JPG
IMG_3370.JPG
IMG_3491.JPG
IMG_3702.JPG
IMG_2417.JPG
 

5 tips voor een milieuvriendelijk & levenslang dak

1. Goede isolatie.

Wanneer u uw dak wilt laten bouwen, kan u best kiezen voor meer isolatie dan de huidige dakisolatienorm. Zo bent u niet alleen voorbereid op strengere dakisolatienorm die vanaf 1 januari 2020 ingevoerd zal worden, het zal er ook voor zorgen dat je minder warmte verliest in uw huis. Gemiddeld gezien verliest een huis 30% van zijn totale warmte langs het dak. 


2. Perfecte plaatsing.

Een goede plaatsing is zeer belangrijk want hierdoor zullen zich minder snel problemen voordoen. Vaak voorkomende problemen zoals een het ontstaan van ongewilde koudebruggen met condensvorming, dampschermen die niet boven de isolatieplaten opkomen,… zijn problemen die men beter vermijdt dan oplost. Een goede plaatsing met de nodige precisie zorgt dus voor een beter behoud, kwaliteit en houdbaarheid van u dak. 

3. Kwalitatief materiaal.

Door gebruik van kwalitatief betere materialen (en vaak ook duurdere) kan de investeringskost in uw dak hoog oplopen. Toch is het gebruik van deze kwalitatieve materialen aangewezen, aangezien de levensduur hiermee evenredig loopt. Wanneer er zich toch onverwachte problemen voordoen of er moeten werken worden uitgevoerd, kan men deze ook makkelijker gaan vervangen. 

4 Denken aan de toekomst.

Wanneer u vandaag uw dak (ver)bouwt, denkt u best al aan de toekomst. Zo kan u meer isolatie plaatsen dan wettelijk voorgeschreven, en meteen voldoen aan mogelijks latere wetgevingen/verplichtingen i.v.m. isolatie. Soms kan een ruime zolder aangepast worden tot kamer. Indien u dit van plan bent in de toekomst en u laat uw dakpannen net vervangen, bent u beter dat u beide werken samen laat uitvoeren. Dit komt voor de klant veel voordeliger uit.  

Indien u wenst zonnepanelen aan te brengen op het dak, meldt u dit beter op voorhand aan de dakwerker, zo kan deze laatste de nodige bevestigingsbalken aanbrengen voor een vlotte plaatsing van uw zonnepanelen. 


5 Regelmatig onderhoud

Een regelmatig onderhoud voorkomt dat kleine gebreken evolueren tot grote gebreken. Dit kan eventueel grotere kosten voorkomen. Een regelmatig onderhoud zorgt er ook voor dat uw dak langer zijn kwaliteit zal behouden. Dit kan door iedereen op elk moment uitgevoerd worden. Als eigenaar kan u (aangeraden 1x per seizoen) op uw plat dak klimmen en nakijken of de afvoer ervan niet verstopt zit door mos of bladeren. Dit voorkomt een opstapeling van regenwater op het dak, met alle gevolgen. Ditzelfde kan de eigenaar doen voor hang- & bakgoten. 

IMG_2615.JPG